вторник, 15 април 2008 г.

Няма да се примирим

Това беше основното послание в речта на лидера на ДСБ Иван Костов до изпълнената до краен предел Градска концертна зала в Пловдив

Той изрази задоволството си, че срещата с пловдивското гражданство се провежда в много подходящ момент - след вота на недоверие към кабинета Станишев.
Налице е правителствена криза, която е неочаквана за мнозинството и е резултат от вота за недоверие.Министър-председателят трябва да отговори на въпроса защо ще прави промени, а не какви ще са те.И могат ли промените да преодолеят кризата? - Не, не могат!
Месец и половина ДСБ е начело на борбата срещу скандалите в МВР, в резултат на което бе разкрита връзката между правителството и организираната престъпност.В резултат на това се случи нещо важно - общественото мнение започна отново да се поляризира.Отново има непоносимост, отново има бариера. Скандалите около Румен Петков накараха чашата на търпението отново да прелее.
Възникна остра криза в доверието към управляващата коалиция.
Излъгаха се онези кръгове в българската опозиция които се обявиха срещу вота с аргумента, че управляващите ще се консолидират.Този път Европейският съюз и кръгове вътре в институциите се противопоставиха на опита мафията да легитимира властта си.Това, което наричаме бум на информацията показва, че вътре в институцията МВР има хора, които се бунтуват срещу това, което става.
Европейският съюз не може да приеме тази власт като безалтернативна - както казва Станишев и както намеква Първанов.Всички чужди медии описват България като мафиотска страна.Малцина предвиждаха този резултат.Затова няма да се примирим с такова решение на кризата - ще атакуваме и следващото правителство.
Какво може да се случи оттук нататък?
Ако до юни няма напредък в борбата с престъпността ни очаква негативен доклад на Европейския съюз, лоши изводи за България.На фона на всичко това, ние, ДСБ, продължаваме да сме непримирими и искаме предсрочни избори.
Въпросът е обаче кой ще дойде след това.Станишев се хвали навсякъде:Аз съм по-добрият от Бойко Борисов!Т.е. няма алтернатива!Но алтернатива има и аз бих искал да говоря за нея.
1.Вече седем години либералносоциалната коалиция /или социаллибералната/ причинява криза на институциите, нарушава социалната солидарност - в областта на здравеопазването, пенсионната реформа и образованието.Обществото ни не е солидарно, солидарността е разградена поради недовършените реформи, витае несигурност.Алтернативното управление трябва да възстанови тази солидарност. Най-важният приоритет е държавата да се върне към реформите.
2.Недовършените реформи деморализират гражданите.Оформиха се два полюса - много бедни и много богати.Управлението на тройната коалиция задълбочи още повече тази пропаст.Ние призоваваме за повече справедливост чрез завършване на реформите.
3.Социаллибералното управление даде отговор на нарастващата корупция и мафиотизация - свобода равна на свободия!Възникна както сива, така и черна икономика.Честният бизнес е рекетиран - и то от МВР.
4.Алтернативното управление трябва да бъде това, което ще изпрати днес управляващите в опозиция и ще провери всичките им дела.
5.Проблем на управлението ни е и т.нар.Нов морал.Оказа се, че той е подчинен на лозунга "Дайте ми властта, аз ще управлявам по-добре, защото още не съм бил на власт."Въз основа на него се развихри популизъм, омраза, ненавист, от които се възползва за утвърждаването си националната и местната олигархия.Последва разпад на демократичната система в България.
Затова, алтернативното управление, ние от ДСБ, сме за дълбока реформа на политическата система като преграда за мафиотизацията и разрушаване на държавността.
6.Управляващите проявяват продажност към националните интереси.Няма да подкрепим управление, което ще подкрепи продажническите практики.
Едно е ясно - доверието към тройната коалиция е спаднало.Хората ще формират своето мнение за следващите избори още това лято.
След това господин Костов отговори на многобройни въпроси, зададени му от присъстващите.
Накрая той благодари на членовете и симпатизантите на ДСБ за моралната подкрепа, оказана на парламентаристите в хода на скандалите около МВР.

2 коментара:

www.bulblog.com каза...

Поздрави и успехи, Мира!

Стефан Краев

dsb.plovdiv@gmail.com каза...

Благодаря,Приятелю!